Samenwerking Met FysioTopics

Stichting Zorgplannen van FysioTopics en Curavista zijn in 2021 een samenwerking gestart. De samenwerking richt zich op de inzet van de behandelmodule Ziektelastmeter ná Corona.

FysioTopics gaat Ziektelastmeter inzetten voor herstelzorg ná Corona

Stichting Zorgplannen van FysioTopics en Curavista zijn in 2021 een samenwerking gestart. De samenwerking richt zich op de inzet van de behandelmodule Ziektelastmeter ná Corona.

Veel mensen die een Corona infectie hebben doorgemaakt houden na herstel ernstige klachten over, waarvoor zij in aanmerking komen voor herstelzorg, zoals fysiotherapie. Fysiotherapeuten die de Ziektelastmeter inzetten krijgen inzicht in de zorgzwaarte van de patiënt. De tool helpt daarbij om richting te geven aan gepersonaliseerde nazorg voor mensen na COVID-19.

Als handreiking voor de begeleiding van deze patiënten is in overleg met het Longfonds en CAPHRI Instituut besloten om de Corona Ziektelastmeter kosteloos aan te bieden aan de leden van FysioTopics.

Via de stichting zullen 100 fysiotherapie praktijken gaan werken met de tool. FysioTopics is een landelijke vereniging van fysiotherapiepraktijken en zet zich in voor de ontwikkeling van zorgprogramma’s van hoog niveau.

Heb je een vraag over de Ziektelastmeter?
Stel ze aan onze experts