Ziektelastmeter Corona JMIR

Gepubliceerd in JMIR, formative research

“This new ABCoV tool has been broadly and repeatedly used, and may provide insight into the perceived burden of disease, provide direction for personalized aftercare for people post COVID-19, and help us to be prepared for possible future recurrences.”

Doel: inzicht in herstel

Hoewel veel mensen herstellen van COVID-19, zijn er ook signalen dat anderen langdurig klachten houden. Om inzicht te krijgen in deze klachten hebben in maart 2020 Longfonds, het Caphri Instituut, ErasmusMC, Franciscus Gasthuis & Vlietland en Curavista de krachten gebundeld en gezamelijk een eerste versie van de Ziektelastmeter Corona ontwikkeld.

Eerste resultaten gebruik

2500 patiënten hebben samen 3926 Ziektelastmeters ingevuld. 

Starten met de Ziektelastemeter Corona

De Ziektelastmeter Corona is beschikbaar via het platform Gezondheidsmeter. Als behandelaar sluit je aan op het platform voor 49,95euro per jaar, onbeperkte inzet van de Ziektelastmeter Corona. Gekoppeld met Medicom, PromedicoASP en Zorgplatform (meerkosten).
Voor burgers is het gebruik gratis.

GezondheidsmeterPGO+ is het PGO met een dikke PLUS met 10 gekwalificeerde MedMij berichten en 80+ intelligente eCoaches voor thuismonitoring (inclusief de “Eigen Modules”).