CE marking en eHealth modules

CE marking en eHealth modules

CE keurmerk

Curavista registeerde vorige week GezondheidsmeterPGO+ als medisch hulpmiddel klasse 1 cf de MDD, de accreditatie voor de Europese eisen op het gebied van veiligheid, gezondheid, milieu- en consumentenbescherming. Daarmee mogen gezondheidsmetingen uit het platform duiding geven voor klanten en hun gebruikers. Ook onder de per 26 mei aanstaande geldende Medical Device Regulation.

Eerste MedMij PGO met certificering CE

Drs. Esther van Noort, directeur van Curavista: “We gingen als de eerste partij met een MedMij-label aan de slag met CE-markering voor onze persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO). Curavista vindt het van groot belang dat cliënten informatie omtrent de eigen gezondheid goed kunnen interpreteren en het gesprek met hun zorgverlener beter voorbereid aan kunnen gaan. Alleen zo hebben zij echte regie over hun gezondheid.” Het MedMij Afsprakenstelsel voorziet in de uitwisseling van gezondheidsgegevens tussen zorgaanbieder en patiënt. Die gegevens – vaak uitgedrukt in getallen – zeggen zonder duiding niets.

Procesvalidatie

De CE-markering geldt voor alle onderdelen uit het proces. Daarmee is Curavista onderscheidend ten opzichte van andere gezondheids-apps.

Van Noort: “Wanneer een partij een CE-markering aanvraagt voor één app, dan is onderhoud en opschalen lastig en kostbaar. Doordat de ontwikkelingen op het gebied van software razendsnel gaan, vinden wij het belangrijk dat alle toepassingen binnen ons platform de CE-markering volgen. Zo blijven de uitkomsten van de Gezondheidsmeter te allen tijde betrouwbaar, ook wanneer er bijvoorbeeld vragen bijkomen of afgaan. Zo kunnen we ook snel nieuwe modules maken: zo leggen we nu de laatste hand aan een nieuwe module voor mensen die Corona hebben gehad. ”

Nieuwsgierig?