GezondheidsmeterPGO+: Franciscus Gasthuis & Vlietland Sluit HIX Aan

Samen voor de beste zorg

Franciscus Gasthuis & Vlietland sluit EPD-HIX aan

Direct vanuit HIX naar GezondheidsmeterPGO

Artsen kunnen na toestemming van de patiënt direct vanuit het EPD meekijken in de Gezondheidsmeter PGO van de patiënt. De longartsen van het Franciscus Astma, COPD & Allergie Centrum gaan hiermee als eerste van start.

Hans in ’t Veen, longarts: “Zorg verandert continu en artsen willen ook de kwaliteit van zorg meten. De verschillende metingen die de patiënt invoert, worden gebruikt voor het zorgproces. Maar waarom niet deze gegevens gebruiken als kwaliteitsindicator vanuit patiëntperspectief? Zo weten we dat e-health ook echt zijn werk doet.”

“Via de Gezondheidsmeter PGO kunnen wij veel meer maatwerk leveren”, vervolgt In ’t Veen. “De patiënt houdt bij hoe het gaat, stuurt zelf bij en stelt een vraag op het moment dat hij/zij daar behoefte aan heeft, niet omdat er een afspraak gepland staat. Wij doen ook veel telefonische en videoconsulten. De directe koppeling met de Gezondheidsmeter PGO is voor ons een grote vooruitgang.”

Wim But (80), patiënt, over de Gezondheidsmeter PGO: “Ik wil vooral naar het ziekenhuis komen als het nodig is, niet omdat er een afspraak vooruit wordt gepland. Ik kan nu zelf bijhouden hoe het met me gaat. Ik maak alleen een afspraak als het nodig is. Mijn vrouw en ik zijn in de goede omstandigheid dat we nog actief zijn. Dan wil je toch vooral leuke dingen doen en van het leven genieten.”

Zelfinzicht, zelfmanagement belangrijk

Zelfinzicht en zelfmanagement via de Gezondheidsmeter PGO is een belangrijke tool. Patiënten gaan zelf aan de slag met hun gezondheid. Simone van der Sluijs, verpleegkundig specialist: “We gebruiken Gezondheidsmeter PGO bij ongeveer 2.500 patiënten die we voor astma, allergie, COPD, OSAS en stoppen met roken behandelen. Met de directe koppeling krijgen we vanuit het EPD de patiëntschermen van de Gezondheidsmeter PGO direct in beeld. Apart inloggen en de patiënt opzoeken is niet meer nodig. De tijd die we hiermee besparen kunnen we goed gebruiken voor de zorg aan patiënten.”

Usecase MScentrum Alrijne:

PGO, ZIB’s, FHIR en XDS en een opitmale patientjourney.

Nieuwsgierig? Kom naar de HL7 workinggroup sessie! Curavista en Enovation presenteren deze usecase op 7 november van 11.15-12.30

Start vandaag